a

De prijzen voor wagenpark verzekeringen stijgen en klanten streven ernaar om kosten te besparen.

WAGENPARK VERZEKERING: EEN ANDER PROLONGATIESEIZOEN DAN NORMAAL?

Dit prolongatie seizoen onderscheidt zich duidelijk van voorgaande jaren. De prijzen voor wagenpark verzekeringen stijgen en klanten streven ernaar om kosten te besparen. Dit heeft geresulteerd in intensieve onderhandelingsrondes waarbij het uitstellen van het zetten van de handtekening de norm lijkt te zijn geworden.

Als verzekeraar sta je voor een dilemma. Moet je marge opofferen om klanten binnen te halen / houden? Aan de andere kant, als klant, is het verleidelijk om alle verzekeraars tegen elkaar uit te spelen om de laagste premie te verkrijgen, waardoor je jaar na jaar blijft shoppen.

Schadepreventie als onderdeel van de polis

Hier komt de toegevoegde waarde DriverLinQ van pas. Een innovatieve oplossing die bedrijven helpt met het formuleren, implementeren en onderhouden van een succesvol schadepreventiebeleid. Het concept is simpel: de premie is gebaseerd op de kans op schade vermenigvuldigd met de hoogte van de schade. Hoewel de hoogte van de schade moeilijk te beïnvloeden is, kan de kans op schade wel worden verminderd met behulp van schadepreventie.

Wat je hiermee kan als verzekeraar: integreer DriverLinQ Schadepreventie dienstverlening in de polis. Stel duidelijke doelen voor het verminderen van de schadelast en verbind hier een financiële incentive aan. Op deze manier profiteert de klant van een scherpe premie, en de verzekeraar loopt minder risico op financieel verlies.

SCHADEPREVENTIE

ALS FINANCIELE PRIKKEL

Lagere schadelast, lagere premie

Als eindklant klant heb je ook een troef in handen. Als de gewenste premie niet wordt geboden, vraag dan naar een premie op basis van prestaties. Laat DriverLinQ je helpen bij het implementeren van een schadepreventiebeleid waarmee je je schadebeeld kunt verbeteren. Dit zorgt niet alleen voor een lagere premie, maar ook voor een win-win situatie waarin zowel jij als de verzekeraar profiteren van verminderde schadelast.

Kortom, het optimaliseren van onderhandelingen en het verlagen van de schadelast is mogelijk met de juiste aanpak. DriverlinQ levert een oplossing, waarbij zowel verzekeraars als klanten profiteren van lagere kosten en verbeterde prestaties.

Maak van dit prolongatie seizoen een kans om duurzaam te besparen en de beste deal te sluiten.

Grip op risico’s in 2024

Wil je voor 2024 helemaal goed voorbereid zijn? DriverLinQ maakt een analyse van de huidige schadepreventie status bij je klant en maakt inzichtelijk welke zaken aangepast moeten worden om schadepreventie echt te laten werken. Op deze manier heb je grip op risico’s en help je je klant om echt werk te maken van schadepreventie.

a

Wagenpark analyse

Recht naar je doel met de wagenpark analyse

Schadepreventie advies

Verbeter je wagenparkpresaties met pragmatisch advies

Vloot elektrificatie

De juiste stappen naar vloot elektrificatie

Verzekering

Grip op premie door risicobeheersing

Telematica Service Provider

Van data naar tastbare acties