a

Schadepreventie levert veel geld op, waar start je?

Verlaag kosten met schadepreventie management

Dit zorgt voor méér rendement en je voorkomt:

 • EHoog verloop en hoog verzuim onder chauffeurs
 • EHoge CO2 uitstoot
 • EHoge schadefrequentie
 • EStijgende verzekeringspremies
 • ENegatief imago ten gevolge van rijgedrag
 • EExtra slijtage aan voertuigen
 • EHoge kosten van wagenpark ten gevolge van rijgedrag

Onze schadepreventie specialist helpt je organisatie met het verlagen van de schadefrequentie in je wagenpark. Dit doen we vanuit het vertrekpunt met een pragmatisch plan, een goed beleid én slim gebruik van nu al aanwezige data. Ons doel is jou helpen aan een effectief schadepreventie beleid in eigen beheer zodat je geld bespaart. We helpen je met het inzichtelijk maken van welke noodzakelijk vereiste acties gedaan moeten worden om de schadefrequentie te verlagen.

Schadepreventie advies is of hybride of vanaf locatie. Elke sessie gaat vooraf aan een gedegen voorbereiding en sluit af met een lijst noodzakelijk vereiste acties om het doel te realiseren.

We sturen op de pijlers:

 • cultuur
 • beleid
 • techniek
 • data

Dit is hoe we werken:

Stap 1: Kennismaking

We maken kennis en stellen heel veel vragen en leggen onze aanpak uit. Willen we verder samenwerken, geloven we in deze aanpak en is er commitment? Dan stap: 2

Stap 2: Analyse en onderzoek

We doen grondig onderzoek, we lopen / rijden mee en voeren gesprekken met betrokkenen. Zo krijgen we een scherp beeld van de huidige schadepreventie status en de verbeterpotentie.

Stap 3: Verbeterplan

We leveren en presenteren een concreet plan van aanpak met daarin concrete, krachtige én pragmatische acties om impact te maken.

Stap 4: Continue uitvoering

We helpen je om zo effectief mogelijk van A naar B te komen. We maken duidelijk welke noodzakelijk vereiste acties gedaan moeten worden om daar te komen.

Let op! Schade aan voertuigen betaal je onderaan de streep altijd zelf, ook als je daarvoor verzekerd bent.

DriverLinQ schadepreventie specialisten worden bij klanten ingezet op initiatief van verzekeraar, broker of leasemaatschappij. Daarnaast werken we rechtstreeks voor opdrachtgevers die casco in eigen beheer hebben. 

Met DriverLinQ schadepreventie management kom je sneller bij je doel
en voorkom je dat je tijd en geld in de verkeerde oplossingen investeert.

Sterke cultuur

Op papier kun je alles in huis hebben echter cultuur maakt of breekt de uitvoering.

Welk gedrag verlang je van chauffeurs wanneer zij het visitekaartje van je bedrijf zijn? Je wilt een cultuur bouwen waarin duurzaam én veilig rijden de standaard is. En een cultuur waar iedereen achter staat.

Daarom werken we niet alleen met de directie of de wagenparkbeheerder maar juist ook met de chauffeurs, planning en HR-afdeling.

Slimme data

Meten is weten. Gebruik je technologie op de juiste manier dan komt schadevrij en duurzaam rijden ineens veel dichterbij.

Data geeft jou namelijk de inzichten om objectief de juiste beslissingen te nemen.

Huidige databronnen (zoals telematica, schaderegistratie, smartphones en handscanners) worden vaak onvoldoende benut. Door deze databronnen goed in te richten en in de juiste context te plaatsen kun je rijgedrag inzichtelijk maken en verbeteren.

Zo blijven we weg van onnodig dure oplossingen van andere partijen, kan je direct starten met impact maken en weet je waar je sturing moet geven om je doelen te realiseren.

Ketenaanpak

Schadepreventie zit in alle lagen van je bedrijf. 

Daarom werken wij met een ketenaanpak. Van aanschaf voertuigen tot en met de professional achter het stuur en alle stappen daar tussen moeten samenwerken als het gaat om schade voorkomen. 

Ons werk is bedrijven van binnen uit beter maken. Effectieve schadepreventie is maakbaar, ook in jouw bedrijf. 

 

Hulp van professionals

De schadefrequentie in je bedrijf is hoog. Het goede nieuws is, dit kan je veranderen. Dat vereist een goed plan, een doel, een heldere aanpak en commitment van de betrokkenen.

De DriverLinQ schadepreventie specialist zorgt dat je zo effectief mogelijk van de huidige situatie naar de gewenste situatie komt zodat je geen tijd en geld verspilt.

Hoe kunnen we
jou helpen?

Vandaag is een goede dag om te starten met schadepreventie. Wij helpen je hier graag mee!

Stap 1: Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact op.

(Aan)vraag Coaching

Wagenpark analyse

Recht naar je doel met de wagenpark analyse

Schadepreventie advies

Verbeter je wagenparkpresaties met pragmatisch advies

Vloot elektrificatie

De juiste stappen naar vloot elektrificatie

Verzekering

Grip op premie door risicobeheersing

Telematica Service Provider

Van data naar tastbare acties