a

Dit is nóg belangrijker in schadepreventie dan techniek, telematica, data en dashcams.

Voertuigsystemen om schade te voorkomen (ADAS), telematica om rijgedrag inzichtelijk te maken, apps om chauffeurs te trainen, camera’s gericht op de bestuurder gekoppeld aan “in car coaching”.

Allemaal technische hulpmiddelen die de potentie hebben om bij te dragen aan het verminderen van de schadelast en het verbeteren van de veiligheidscultuur.

Echter, één element is het meest belangrijk om het bespaarpotentieel te ontgrendelen.

Kom in actie

Als je een sporthorloge koopt, ben je ook niet ineens sportief en ga je sporten. Als je wilt afvallen kan je alles lezen en leren over voeding, maar val je daar nog niet van af. Het begint allemaal met in actie komen. Met bepalen waar je nu staat, wat je doel is en bepalen welke noodzakelijke acties vereist zijn om bij dat doel te komen. Dat vereist doorzettingsvermogen en discipline. 

Schadepreventie coaching

De beste sporters en de beste ondernemers maken slim gebruik van een coach. Omdat zij weten dat je met een coach sneller bij je doel komt, je wordt gestimuleerd in het nemen van noodzakelijk vereiste acties en zij je helpen om je doel te bereiken. Zo werkt het ook met schadepreventie.

Veiligheidscultuur

Schadepreventie is in grote mate het resultaat van een cultuur binnen een bedrijf. Een cultuur is gebouwd om mensen en schadepreventie is het resultaat van gedrag verandering van mensen. Zo’n veiligheidscultuur bouwen kan zonder hulp van een expert best lastig zijn. Met hulp van een expert kom je sneller tot je doel en voorkom je dat je tijd en geld aan de verkeerde zaken besteed.

Wagenpark kosten en rijgedrag

Het rijgedrag van je chauffeurs (of zakelijke lease rijders) heeft invloed op 30% van je wagenparkkosten. Denk aan: brandstof/energie verbruik, slijtage, onderhoud, schades, verzekeringspremies en restwaarde van de voertuigen. Daar komt nog bij negatief imago ten gevolge van opvallend rijgedrag. 

Dus wat te doen?

Kom in actie. DriverLinQ maakt voor jou een wagenpark analyse. Dan weet je waar je nu staat en is je bespaarpotentieel inzichtelijk. Samen met de DriverLinQ coach bepaal je waar je naar toe wilt. De coach helpt jou met het formuleren, implementeren, realiseren en vasthouden van een krachtig en effectief veilig rijden beleid voor jouw bedrijf of hub in eigen beheer. Met schadepreventie en risicobeheer verbetert het rendement van je bedrijf en zorg je voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers en kwetsbare verkeersdeelnemers. Vandaag is een goede dag om te starten.

Stel je voor dat je niets doet en alles blijft zoals het nu is….

Benieuwd naar wat DriverLinQ voor jouw organisatie kan besparen? Laten we eens kennismaken, levert je altijd nieuwe inzichten op.

a

Wagenpark analyse

Recht naar je doel met de wagenpark analyse

Schadepreventie advies

Verbeter je wagenparkpresaties met pragmatisch advies

Vloot elektrificatie

De juiste stappen naar vloot elektrificatie

Verzekering

Grip op premie door risicobeheersing

Telematica Service Provider

Van data naar tastbare acties