a

Blog:
Van aangekondigde premieverhoging naar structurele verlaging

 

Hier lees je hoe je dat voor elkaar krijgt

Verzekeringspremies voor wagenparken stijgen. Want: onderdelen zijn duurder, repareren is ingewikkelder en meer gespecialiseerd, loonkosten zijn gestegen, kosten van vervangend vervoer zijn gestegen. Dus, inderdaad aannemelijk om de brief van de verzekeraar ter kennisgeving aan te nemen en de premieverhoging maar te slikken.

Tóch zijn we bij DriverLinQ van mening dat jouw premie niet omhoog hoeft én zelfs omlaag kan. Er zijn een aantal knoppen waar je aan kunt draaien om je premie te verlagen.

Voorkom schade én ongevallen

Aan het woord, Mark Maaskant, mede-oprichter én schadepreventie specialist bij DriverLinQ. “1 van mijn rollen is schadepreventie specialist. Ik kom bij veel bedrijven met een wagenpark over de vloer. Ik werk voor bedrijven waarbij de voertuigen arbeidsvoorwaardelijk bestuurd worden én voor bedrijven waar het besturen van een voertuig bij de werkzaamheden hoort.”

Niemand wordt ’s ochtends wakker met de intentie om een deuk in een auto te rijden en niemand rijdt met opzet een fietser aan. Het gebeurt “per ongeluk”. Tóch zijn autoschade en aanrijdingen zijn géén zaken die “erbij horen”. We zien bedrijven met een structureel lagere schadefrequentie dan andere bedrijven in dezelfde sector. Waar komt dit verschil vandaan?

Het verschil zit hem in aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit. Zo ook aandacht voor het voorkomen van schade en het realiseren van duurzaam rijgedrag.

“Het verschil zit hem in aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit. Zo ook aandacht voor het voorkomen van schade en het realiseren van duurzaam rijgedrag.”

Waar begin je?

Door in actie te komen. Immers, als je doet wat je deed krijg je wat je had. De schadepreventie specialist start met het maken van een grondige inventarisatie van de huidige stand van zaken. Wat is de huidige schadefrequentie, de schadelast, schadehistorie, schadeprocedure, aantal schades die niet geclaimd zijn, doorbelaste eigen risico’s. Schadeoorzaken WA en Casco. Welke dekkingen heb je en welke premies worden daarvoor betaald. Tevens kijken we naar brandstof / energieverbruik, bandenbeleid, ADAS, telematica etc. Want, als je op reis gaat naar een doel moet je eerst weten waar je nu staat. En, zo heb je in 1 x inzichtelijk wat je bespaar potentieel is.

Waar wil je naar toe?

Vervolgens bepalen we waar we naar toe willen. Om bij dat doel te komen bepalen we duidelijk welke noodzakelijk vereiste acties we moeten doen om daar te komen. We maken een (schadepreventie) beleid en bepalen hoe we dat beleid gaan implementeren en uitrollen.

Het is belangrijk dat schadepreventie en duurzaam rijden een gezicht krijgen in de organisatie dus helpen wij met het opzetten van een schadepreventie team. Dit team wordt door DriverLinQ schadepreventie specialisten getraind, gecoacht én wordt geleerd hoe je zaken meet, de data interpreteert en daar doelgerichte acties aan koppelt.

Dat klinkt alsof heel veel mensen daar ontzettend druk mee gaan zijn, echter dat valt mee. Het gaat er met name om dat het onderwerp schadepreventie aandacht krijgt en je actie matig stuurt waar je naar toe wilt.

DriverLinQ specialisten helpen je met:

 • Databronnen zo in stellen dat je rijgedrag inzichtelijk kunt maken;
 • Je schaderegistratie zo inrichten dat je inzicht hebt en patronen kunt herkennen;
 • Tips voor chauffeurs coaching;
 • Formuleren van een schadepreventiebeleid;
 • Schadepreventie team inspireren, motiveren en coachen;
 • Opleiding / inwerk programma te verbeteren;
 • Opleiden van mentor chauffeurs;
 • Advies rondom beloningsystemen;
 • Leren op welke parameters je het beleid kunt meten en bijsturen;
 • Ontwikkelen en produceren van intern campagne materiaal;
 • Beleid toekomst bestendig maken;
 • Uitrollen van beleid over vestigingen of hubs;
 • Trainen en coachen van je hubmanagers over hoe zij schadepreventie in hun werk kunnen integreren;
 • Implementeren van technische hulpmiddelen voor direct driver feedback, dashcams, oplossingen om afleiding tegen te gaan.

Roadsafety is an attitude

Veilig en verantwoord rijden in een voertuig van de werkgever heeft met gedrag te maken. Gedrag veranderen is niet makkelijk en werkt alleen als je hierin volledige commitment hebt van management en directie. Je zal bepaalde zaken met een andere focus moeten gaan doen en als je er weer mee stopt verval je terug in je oude patroon. Stel je stakeholders de vraag: Wil je het graag, of wil je het écht?

Roadsafety Marketing

Roadsafety is marketing too. Daarom gaan we aan de slag met het maken van interne communicatie programma’s om collega’s te informeren en uit te leggen wat de doelstellingen zijn van het schadepreventie programma. Waar komen we vandaan, waar willen we naar toe en welke stappen gaan we nemen om daar te komen. Door structureel campagne matig aandacht te geven aan verkeersveiligheid met praktijkgerichte en relevante content houd je veilige en verantwoorde deelname top of mind binnen je bedrijf.

Slimmer verzekeren

Naast onze hulp met het formuleren, implementeren, realiseren én onderhouden van een schadepreventie beleid brengen we je in contact met ons kennis netwerk. Zij kijken met jou of je je wagenpark verzekering véél efficiënter kunt inrichten. Wellicht is het handig om met een hoger eigen risico te gaan werken of het casco risico helemaal in eigen beheer te nemen.

Uiteindelijk betaal je al je schades gewoon zelf en verzeker je je tegen risico’s die je zelf niet kunt of wil dragen. Daarom is het zo belangrijk om grip te krijgen op je schadefrequentie en werk te maken van schadepreventie. Het scheelt je gewoon veel geld, veel gedoe en je draagt bij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Dit is hoe DriverLinQ werkt

DriverLinQ is een specialist in schadepreventie dienstverlening. We verkopen géén trainingen, hardware, software of wéér een extra dashboard. We leveren hoogwaardige, specialistische kennis die je in staat stelt om met doelgerichte acties de schadefrequentie van je wagenpark te verlagen.

We maken gebruik van data die al in het bedrijf aanwezig is en we helpen om een effectief schadepreventiebeleid uit te rollen in eigen beheer. Onze aanpak is pragmatisch en effectief. Waar kom je vandaan, waar sta je nu, waar wil je naartoe, welke noodzakelijk vereiste acties moet je uitvoeren om daar te komen.

DriverLinQ helpt met krachtige adviezen die zijn gericht op resultaat. We werken voor leasemaatschappijen(LCV klanten), verzekeraars, brokers en rechtstreeks voor klanten.

Met DriverLinQ kom je sneller bij je doel en voorkom je dat je tijd en geld aan de verkeerde zaken besteed.

Benieuwd naar wat DriverLinQ voor jouw organisatie kan besparen? Laten we eens kennismaken, levert je altijd nieuwe inzichten op.

a

Wagenpark analyse

Recht naar je doel met de wagenpark analyse

Schadepreventie advies

Verbeter je wagenparkpresaties met pragmatisch advies

Vloot elektrificatie

De juiste stappen naar vloot elektrificatie

Verzekering

Grip op premie door risicobeheersing

Telematica Service Provider

Van data naar tastbare acties